Baykar створить в Україні центр з ремонту та обслуговування дронів

Джерело: пресслужба Міністерства оборони

Міноборони підписало з турецькою компанією Baykar Makina договір про створення в країні центру з ремонту та обслуговування дронів Bayraktar в Україні.

Це зроблено у розвиток Рамкової угоди між Україною та Туреччиною про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Ми досягли згоди, найближчим часом буде створено центр, – зазначив держсекретар Міноборони Костянтин Ващенко. – Рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників.

Наголошується, що цей спільний проєкт закладе основу нашої системної роботи. Ващенко висловив окрему вдячність компанії Baykar за внесок у нарощення потужності ЗСУ в боротьбі з російською агресією.

Раніше стало відомо, що Міністерство узгодило з інвесторами та зацікавленими сторонами місце розташування центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації та навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотників Bayraktar.

Довідка. Baykar Makina — турецька військова компанія, заснована в 1984 році. Відома моделями безпілотних літальних апаратів: Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, VTOL, Mini UAV.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.