Депутатам Київради повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Депутатам Київської міської ради повідомлено про підозру в ухиленні від обов’язків військової служби. Четверо військовослужбовців з однієї військової частини ТРО, троє з яких є столичними депутатами та один помічник депутата Київради, протягом року не з’являлись на службу.

Замість військової служби, вони подавали відрядження до Київської військової державної адміністрації. Один з депутатів навіть отримував заробітну плату з тієї частини, в якій, як стверджували, проходив службу. При цьому, фактично вони отримували грошове забезпечення з тієї частини, де фактично не проходили службу.

Наразі вирішується питання про застосування запобіжного заходу щодо цих осіб.

  • До Верховної Ради надійшла заява від Андрія Холодова, який у партії “Слуга народу”, про складання повноважень народного депутата України.
  • Служба безпеки та ДБР зібрали доказову базу на народного депутата України, котрий, попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час повномасштабної війни, поїхав відпочивати на острови в Індійському океані. Нині нардепу повідомлено про підозру.
  • 27 липня народні депутати проголосували за позбавлення депутатських повноважень Юрія Арістова – парламентарія від фракції “Слуга народу” та заступника голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який потрапив у скандал через незаконний виїзд на Мальдіви на відпочинок.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.