Один з найбільших донатів на ЗСУ: хабар, який намагався передати ексміністр екології, переведено на потреби української армії

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

За даними САП хабар, який колишній міністр екології намагався передати співробітникам антикорупційних органів, перевели на потреби ЗСУ. Він став одним із найбільших донатів в Україні на потреби армії.

Зазначається, що за фактом передачі хабаря керівництву антикорупційних органів провели досудове розслідування за двома кримінальними провадженнями.

Перше – щодо учасників, які безпосередньо займались організацією передачі хабаря, а друге – щодо ексміністра екології, від імені якого й намагались передати хабар.

У межах розгляду двох кримінальних проваджень на потреби ЗСУ було передано 805,5 млн грн. Кошти були направлені на:

– 174,1 млн грн – на Сили Спеціальних операцій Збройних Сил України;

– 600 млн грн – на проєкт “Армія Дронів” від UNITED 24;

– 31,4 млн грн – на допомогу ЗСУ через рахунок НБУ.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.