Канада – перша країна, яка друкуватиме попередження про шкоду паління на кожній цигарці

Джерело: BBC.

Канада – перша країна у світі, яка почне друкувати попередження про шкоду паління на кожній цигарці. Метою цього є утримати молодь від шкідливої звички та заохотити курців відмовитись від неї.

Наприклад, друкуватимуть наступні написи: “Цигарки шкодять вашим органам”, “Цигарки викликають рак”, “Отрута в кожній затяжці” тощо. Попередження друкуватимуть біля фільтра французькою та англійською мовами.

Написи з’являться вже наступного року. До липня 2024 року виробників зобов’яжуть друкувати написи на всіх цигарках великого розміру. Також до квітня 2025 року – попереджувальні етикетки мають бути на всіх цигарках звичайного розміру та маленьких цигарках із фільтром.

“Попередження про шкоду куріння на окремих сигаретах, ймовірно, підштовхнуть деяких курців до спроби кинути палити і можуть запобігти початку куріння серед молоді”, – сказав доктор Роберт Шварц з університету Торонто.

У Канаді з’явилися попереджувальні написи на пачках цигарок з 1989 року. Також у 2000 році уряд ухвалив рішення щодо вимог про графічні попередження на пачках тютюнових виробів.

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

19 травня Німеччина та Франція спільно висловили “глибоке занепокоєння” через ситуацію, що склалася в Грузії на тлі прийняття закону про “іноагентів”.

Минулої ночі Сили оборони, ймовірно, атакували безпілотниками військове летовище в Краснодарському краї РФ, поінформували джерела.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї, однак, зауважив, що рішень ще немає.

Глава Великої Британії Грант Шаппс закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus та дозволити завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму.