Смертельна ДТП з нацгвардійцем: у крові судді Тандира знайшли алкоголь — ДБР

Джерело: Державне бюро розслідувань.

Завершено досудове розслідування щодо судді Макарівського райсуду Олексія Тандира, який за кермом автомобіля спричинив смертельну ДТП на блокпості в Києві. За даними слідства, у крові судді знайшли алкоголь, що він намагався приховати.

Внаслідок аварії загинув 23-річний військовослужбовець Національної гвардії України Вадим Бондаренко.

Під час розслідування проведено 18 експертиз, зокрема судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

“Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері  безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння”, – заявили слідчі.

Попри його спроби у зразках підтвердили вміст алкоголю. За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз доведено порушення ПДР, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення.

Суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.