Донеччина: за добу росіяни здійснили 12 вогневих атак по мирному населенню, є загиблі та поранені

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області.

Протягом доби російські армійці обстріляли 8 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого є загиблі та поранені серед цивільних мешканців.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Часів Яр, смт Курахівка, Нью-Йорк, Північне, села Богоявленка, Галицинівка, Ласточкине.

Проти мирного населення російські загарбники застосували авіацію та артилерію.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 24 цивільних об’єкти: 20 приватних будинків, гаражі.

Селище Курахівка зазнало двох артилерійських ударів. Ворожі снаряди поцілили у дві приватних оселі. Загинула 59-річна жінка, її чоловіка та ще одного мешканця поранило.

Поліцейські групи “Білий Янгол” надали допомогу травмованим і евакуювали їх до лікарні.

З артилерії російські війська накрили Північне, пошкодили 16 домівок.

Крім того, надійшла інформація про вбиту 62-річну жінку в Красногорівці, яка загинула внаслідок російського обстрілу 31 липня.

Через активні бойові дії потрапити до цього району поліція зуміла лише за 5 днів. “Білі янголи” при підтримці військових транспортували тіло до моргу.

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України у Донецькій області від рук російських загарбників загинуло 1 642 особи, ще 3 929 осіб зазнали поранень. Проте, ці дані – без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі, адже поки що там неможливо встановити точну кількість постраждалих.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.