Зеленський провів тригодинне засідання Ставки: обговорили наступальні та оборонні операції

Джерело: Володимир Зеленський у Telegram.

Сьогодні, 4 серпня, президент України Володимир Зеленський провів тригодинне засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, учасники якого обговорили наступальні та оборонні операції Збройних сил України.

“Напружена тригодинна Ставка. Багато питань, що потребували особливої уваги”, – зазначив глава держави.

Щодо питань фронту президент України заслухав доповіді по всіх напрямках. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський відзвітували про наступальні та оборонні операції, забезпечення та логістику.

Також учасники засідання обговорили “зерновий коридор”. З доповідями виступили очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, командувач Військово-Морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа та представники української воєнної розвідки.

“Розуміємо відповідальність перед світом. Залучаємо максимальну кількість країн регіону для забезпечення глобальної продовольчої стабільності”, – зазначив Володимир Зеленський.

Також під час засідання міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін доповів щодо питання розвитку воєнно-промислового комплексу (ВПК). За словами президента, зараз максимально спрощуються процедури для українських оборонних підприємств, “щоб вони займалися зброєю, снарядами, а не паперами”.

Опріч цього, учасники засідання проаналізували застосування високоточної зброї.

“Зараз не час для озвучування деталей. Але результатами задоволені”, – резюмував президент України.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.