«Не потрібно сіяти паніку, але потрібно сказати правду», – військова Берлінська

Джерело: Марія Барабаш в Instagram

Громадська діячка та волонтерка Марія Берлінська зазначила, що президенту варто відверто поспілкуватись з народом та “сказати людям правду”.

“Зараз з народом говорять часто, як із маленькими дітьми нерозумними. Тобто, намагаючись заспокоювати нерви й так далі. Не потрібно сіяти паніку, але потрібно сказати правду. Що не будемо ми за місяць у Криму, не буде війна тривати, як Арестович казав, 2-3 тижні. Що це війна на наше виживання”, – сказала Берлінська. 

Вона пояснила, що інші країни допомагають нам зброєю, але вони “не прийдуть сюди воювати”, а українці “закривають це своїми людьми”.

Марія вважає, що президент України Володимир Зеленський має “чесно” поговорити з українцями.

“Тому першим пунктом я б говорила про таку чесну, дорослу, тверезу розмову президента зі своїм народом. Прийшов час сказати, що ми зробили багато, ми величезною ціною утримуємо фронт”, – сказала Берлінська. 

Вона зазначила: потрібно, щоб “всі, хто буде красти – на цих бруківках, серіалах – всі, хто буде спрямовувати ресурси не туди, будуть нести відповідальність. Реальну відповідальність, не в медіа”. 

Берлінська впевнена, “що люди б почули, зрозуміли”.

“Це б не викликало ні в кого ніякої паніки, а це б просто людей мобілізувало. Кожну гривню, кожну одиницю часу вкладати у технології. У нас всіх – спільна справа. Ми всі хочемо, щоб наші сім’ї не опинились у братських могилах”, – пояснила Марія.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.