У Середземному морі росіяни утримують два носії крилатих ракет «Калібр» – ВМС ЗСУ

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 12 серпня у Середземному морі російські окупанти утримують на бойовому чергуванні два носії крилатих ракет “Калібр”.

Зокрема, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 4 ворожих кораблів, ракетоносії – відсутні.

Тим часом, у Середземному морі – 8 ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 24 ракет.

Натомість в Азовському морі на бойовому чергуванні – один ворожий корабель, ракетоносії – відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 27 суден, з них 6 рухалось з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 18 суден, з них 3 продовжили рух з протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Зазначимо, що в Україні триває 535-та доба повномасштабного російського вторгнення. Протягом цього часу українські захисники ліквідували понад 253 тисячі російських загарбників.

Зокрема, Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 1 удар по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 зенітно-ракетний комплекс “Стріла” противника.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.