Український фільм “Степне” відзначили нагородою за найкращу режисуру на кінофестивалі у Швейцарії

Джерело: Національний центр Олександра Довженка в Telegram

12 серпня у Локарно у Швейцарії відбулася церемонія нагородження переможців 76-го Міжнародного кінофестивалю, де український фільм “Степне” режисерки Марини Вроди отримав відзнаку за найкращу режисерську роботу.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак привітав режисерку та її команду.

“Я хочу привітати режисерку Марину Вроду та команду, яка працювала над фільмом. Його називають кінематографічним шедевром, який має глибокий зміст та показує життя літнього чоловіка, що приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір‘ю”, – написав керівник ОП. 

У своїй промові режисерка фільму Марина Врода згадала кінематографістів, які зараз на фронті, та членів команди, що були вбиті під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

“У кінці режисерка перегукнулась “Слава Україні – Героям слава” з іншим переможцем фестивалю, румунським режисером Раду Жуде. Він отримав спеціальний приз журі та у своїй промові звернувся до швейцарської аудиторії із закликом не дати нейтральності опинитися на боці російської агресії”, – зазначили в центрі Довженка.

Поліція Молодови попередила про плани зірвати вибори президента країни – зокрема шляхом захоплення урядових будівель – злочинними угрупованнями під керівництвом Росії.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.