Зеленський відвідав військових на Донеччині: обговорили розв’язання проблемних питань

Джерело: Офіс президента

14 серпня президент Володимир Зеленський відвідав штаби бригад, котрі ведуть наступальні дії в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Соледар”.

Зауважується, що глава держави побував на командних пунктах 5-ї окремої штурмової бригади, 22-ї окремої механізованої бригади, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, 3-ї окремої штурмової бригади та 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Під час робочої поїздки на Донеччину Зеленський заслухав доповіді стосовно оперативної ситуації на ділянках відповідальності бригад та особливостей застосування різних видів озброєння.

Він обговорив із комбригами та комбатами шляхи розв’язання проблемних питань, які турбують військовослужбовців.

Зеленський наголосив, що це відкрита бесіда, тож “можна обговорити будь-які питання”.

Своєю чергою, комбриги й комбати передали главі держави потреби в озброєнні, боєприпасах і техніці, зокрема у фронтових системах ППО та різних видах БпЛА.

Також під час поїздки сторони обговорили питання посилення підготовки армійців, сержантів та офіцерів, розширення можливостей командирів, спрощення бюрократичних процедур в армії.

Президент також обговорив питання удосконалення роботи ТЦК, військово-лікарських комісій.

Були запропоновані варіанти рішень задля усунення наявних проблем, зокрема щодо можливостей командирів та посилення мотивації військовослужбовців, – мовиться у повідомленні пресслужби.

11 серпня Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо результатів перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) й оголосив про рішення звільнити всіх обласних військкомів.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.