Пані посол США в РФ відвідала у в’язниці журналіста WSJ Евана Гершковича

Джерело: CNN

14 серпня пані посол США в РФ Лінн Трейсі відвідала журналіста американської щоденної газети The Wall Street Journal Евана Гершковича в Лефортовській в’язниці в Москві, повідомила речниця посольства США.

Державний департамент США офіційно визнав Гершковича незаконно затриманим Росією на початку квітня.

Пані посол Трейсі зазначила, що Еван продовжує виглядати здоровим і залишається сильним, попри обставини, – наголосила прессекретарка Дженні Палмер.

Читайте  також: Путін хоче втягнути росіян у цивілізаційний конфлікт із Заходом

Довідка. Американський журналіст Еван Гершкович писав репортажі з Росії для Wall Street Journal. У березні 2023 року його затримала Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії за звинуваченнями у шпигунстві. Випадок став перший з часів холодної війни, щоб журналіста США заарештували за таким звинуваченням.

Гершкович заперечує всі звинувачення. У квітні він просив суд перевести його з-під варти під домашній арешт, а не в СІЗО, але судді відхилили клопотання про його звільнення під заставу.

Спочатку його тримали під вартою до 29 травня, але потім суд продовжив термін утримання до 30 серпня.

У США вважають, що його затримали неправомірно і закликали до негайного звільнення Гершковича. Палата представників Конгресу США у вівторок, 20 червня, одностайно проголосувала за резолюцію, яка закликає Росію звільнити журналіста.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.

Чилійські вчені розробили вакцину для стерилізації собак. Відтак тваринам тепер не знадобиться хірургічне втручання для цієї процедури. Особливість вакцини у тому, що вона – зворотня.

Поліція Молодови попередила про плани зірвати вибори президента країни – зокрема шляхом захоплення урядових будівель – злочинними угрупованнями під керівництвом Росії.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.