«Хто не б’ється на передовій, має допомагати битися» – Зеленський закликав підтримувати ЗСУ

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

14 серпня президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні закликав цивільних щодня пам’ятати, якою ціною армійці захищають Україну, і робити все можливе для спільної перемоги.

Зеленський розповів, що під час спілкування з військовослужбовцями на передовій армійці поскаржилися на байдужість у мирних містах.

Військові пояснили, що коли приїжджають у тилові міста, то не бачать підтримки, яка мала б бути у час повномасштабної війни, що продовжується.

Приїжджаючи у тилові міста, воїни з передової заслуговують відчувати, що це саме тилові міста. Що там люди живуть і пам’ятають, що військові – там, на Донеччині, на інших напрямках. Вони б’ються, віддають життя за Україну, – зазначив президент.

Глава держави наголосив, що свободу і незалежність захищає “не хтось там на фронті”, натомість це спільна справа кожного, хто воює і працює заради перемоги. Тож нині “усі на війні”, – додав він.

Зеленський висловив переконання, що цивільні повинні допомагати битися українським воїнам, котрі щодня відстоюють незалежність країни у запеклих боях з росіянами.

Хто не б’ється на передовій, має допомагати битися – не в барах, не в клубах, не якимось показовим вживанням, а цілком конкретною допомогою воїнам. Це щонайменше весь адреналін України – всі емоції країни, всі сили країни мають бути там, – пояснив Зеленський.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.