Українські військові за допомогою дрона знищили російський танк «Т-72» (Відео)

Джерело: Сухопутні війська ЗС України

Українські захисники за допомогою дрона-камікадзе Mavic знищили російський танк “Т-72”.

“Ворожий Т-72 плюс наш Mavic дорівнює вогонь”, – йдеться в дописі під відео.

Зазначимо, що в Україні триває 538-ма доба повномасштабного російського вторгнення. За цей час ЗСУ знищили понад 254 тисячі окупантів та тисячі одиниць ворожої військової техніки.

Зокрема, Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала удару по пункту управління, 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та трьох ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також наші захисники знищили ворожий ударний гелікоптер Ка-52.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника.

Воронезька авіабаза Мальшево на півдні РФ у 160 км від кордону з Україною, може бути найважливішою та найбільш вразливою ціллю в Росії. Однак, поки що українські Сили оборони не отримали дозвіл на використання американського озброєння для знищення російських Су-34 на цій авіабазі.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 30 червня. За добу відбулося 124 бойових зіткнення. Найгарячішим напрямком протягом дня залишався Покровський.

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що вирішила подати  заяву в Державне бюро розслідувань щодо порушення Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським статті 351 Кримінального кодексу України, а саме “перешкоджання діяльності народного депутата України”.

30 червня командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив про втрати російської армії за тиждень. Зокрема українські оборонці ліквідували 8340 росіян та знищили 1243 одиниці озброєння та військової техніки.

30 червня в Одесі п’ятьох відпочивальників віднесло хвилями у відкрите море. Рятувальники звернулися по допомогу до ВМС ЗСУ.