Зеленський відвідав бригади, які ведуть наступальні дії на Мелітопольському напрямку: дав доручення систематизувати запити військових

Джерело: Офіс президента України

Під час робочої поїздки у Запорізьку область президент України Володимир Зеленський відвідав бригади, які ведуть наступальні дії на Мелітопольському напрямку, й дав доручення систематизувати запити військовослужбовців.

Володимир Зеленський заслухав доповіді командирів про перебіг бойових дій на ділянках фронту, які перебувають у зоні їхньої відповідальності, та разом із комбригами і комбатами обговорив найбільш проблемні питання їхніх підрозділів.

Зображення: Офіс президента України

Під час зустрічі із президентом військові наголосили на необхідності засобів радіоелектронної боротьби та фронтових систем ППО для протидії авіації та БпЛА противника. Також є потреба у безпілотних літальних апаратах, оскільки вони швидко витрачаються в умовах наступальних дій.

Володимир Зеленський і командири військових з’єднань обговорили питання професійного відбору людей, оснащення бригад спеціальним обладнанням і технікою, потребу в броньованому евакуаційному транспорті.

Зображення: Офіс президента України

Президент дав доручення систематизувати запити військових, врахувавши також інформацію, що прозвучала вчора під час відвідання ОТУ “Соледар”, й винести їх на розгляд Ставки Верховного Головнокомандувача та передати іноземним партнерам України.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.