Українці за три доби закрили масштабний збір на 10 000 дронів-камікадзе

Джерело: співзасновник monobank Олег Гороховський у Telegram та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram

За три доби українці задонатили 235 мільйонів гривень на 10 тисяч дронів-камікадзе. Збір оголошували UNITED24, “Повернись живим” і monobank.

“Історичний збір завершено. Дякуємо кожному, хто +”, — зауважив глава Мінцифри.

Зазначимо, що на ці кошти за кордоном придбають FPV-дрони. Їх доукомплектують в Україні бойовими частинами на 57 млн грн.

Кожен, хто зробив внесок, може потенційно отримати платинову картку mono, зустріч з амбасадорами UNITED24, військові артефакти від “Повернись живим”. На UNITED24 вперше проводили збір, в якому разом беруть участь United24, “Повернись живим” та monobank.

Гороховський додав, що розіграють 100 платинових карток monobank, на пʼяти з яких лежать 100 тисяч гривень. Також розіграють 10 зустрічей з амбасадорами UNITED24 і 50 подарунків від них, прапор зі звільнених Пʼятихаток та 20 написів на боєприпасах fpv-дронів від “Повернись живим”.

До переліку додалися 3 iPhone 14 від ROZETKA, 10 річних сертифікатів на навчання в Study.UA й колекційні автографи Голди Меїр, Стівена Спілберга від Гаріка Корогодського.

“Але це не все. Бо ми ще маємо автомобіль від постійного донора UNITED24  мережі мультимаркетів “Аврора”. Нову Toyota RAV4 буде розіграно серед тих, хто зробить чи вже зробив внесок від 240 гривень. Більше внесків по 240 гривень або кратне 240 — більше шансів виграти”, — наголосив співзасновник monobank.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.