Талібан заборонив політичні партії в Афганістані

Джерело: DW

17 серпня радикальний ісламістський рух “Талібан” заборонив усі політичні партії в Афганістані, заявивши, що їхня діяльність суперечить шаріату, повідомив міністр юстиції в уряді талібів Абдул Хакім Шараї.

Понад 70 політичних партій було зареєстровано в Афганістані два роки тому — до того, як таліби повернули собі контроль над країною.

Своєю чергою, в ООН нагадали про затримання талібами журналістів у шести провінціях країни протягом десяти днів. “Талібан” названий “одним із найбільших ворогів свободи преси у світі”.

15 серпня 2021 року до влади в Афганістані прийшов радикальний рух ісламізму “Талібан”. Таліби взяли всю країну під свій контроль протягом кількох тижнів після виведення з неї Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) під проводом НАТО.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.