На іспанському острові Тенерифе лісові пожежі виходять з-під контролю

Джерело: Reuters

На іспанському Тенерифе лісові пожежі в умовах спеки не спадають. Місцева влада евакуювала загалом 26 тисяч людей із 11 міст.

Вже кілька днів острів охопили пожежі. На півночі острова ситуація залишається неконтрольованою. Нині полум’я оминає основні туристичні зони.

Всього зона загоряння становить 5 тисяч гектарів. Зокрема через сильний вітер і спеку вогонь дуже швидко розповсюджується.

Через гористу місцевість ліквідувати його дуже важко. Гасінню з повітря літакам заважають стовпи диму.

“Це за рамками наших можливостей. Загасити пожежу у нас виходить не в усіх, хоча й у більшості районів. Залишаються три активні вогнища. Ситуація з тим, що на півночі, особливо тривожна”, – зауважив Педрос Мартінес, керівник операції.

Ще у п’ятницю було евакуйовано 4,5 тисячі людей, але нині зафіксовано різке збільшення до понад 26 тисяч. Постраждало 11 міст.

Глава уряду Канарських островів Фернандо Клавіхо наголосив, що ця пожежа є найскладнішою з тих, що виникали на Канарських островах за останні 40 років.

Українські захисники відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на Донеччині.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звинуватив нардепку Марʼяну Безуглу в поширенні даних про місцеперебування генералів ЗСУ в Дніпрі, яке ворог атакував ракетами.

Через два тижні у межах туру “Eras Tour” Тейлор Свіфт виступить у німецькому місті Гельзенкірхен. На честь концерту виконавиці місто вирішили тимчасово перейменувати у “Свіфткірхен”.

“Нарцис” — це ярлик, який набув популярності протягом останнього десятиліття і застосовується до тих, кого вважають зарозумілим, егоїстичним або самозакоханим. Однак з поширенням цього терміну з’явився інтерес до типу шкоди, яку нарциси можуть завдати оточенню.