Хорватія спорядить Україні пакет військової допомоги на 30 млн євро

Джерело: HRT

22 серпня прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським в Афінах повідомив, що країна спорядить Україні новий пакет військової допомоги на 30 млн євро.

Голова хорватського уряду ще раз висловив рішучу підтримку Хорватії українському народу, а також президенту, уряду та усім, “хто бореться за свободу та територіальну цілісність України”.

31 серпня уряд країни має уточнити питання допомоги, запевнив Пленкович. Окрім цього, він нагадав про велику міжнародну конференцію з розмінування, присвячену Україні, котра відбудеться у жовтні.

Також сторони обговорили можливість використання хорватських портів для експорту українського зерна.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.