Путін не планує їхати на саміт G20 до Індії – Пєсков

Джерело: російське пропагандистське видання РИА Новости

Речник Кремля Дмитро Пєсков під час пресконференції повідомив, що президент РФ Володимир Путін не планує відвідувати саміт G20, який відбудеться в Індії вже у вересні.

За словами Пєскова, поїздка не відбудеться, оскільки у Путіна зараз є важливіші справи.

“Головний акцент зараз – спеціальна військова операція”, – сказав речник журналістам.

Низка світових ЗМІ припускали, що очільник Кремля все ж прибуде до Індії на саміт лідерів Великої двадцятки, попри ордер на арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Згодом стало відомо, що Індія запросила Путіна на саміт, який відбудеться 9-10 вересня у Нью-Делі. Водночас представників України на саміт не запрошували.

Додамо, що Путін також не відвідував саміт країн-учасників БРІКС, який відбувся нещодавно в Африці. Замість нього до ПАР приїхав глава МЗС РФ Сергій Лавров. Путін натомість виступив на заході в онлайн-форматі.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.