«Буває як у кіно. Тільки дубль один»: оператор зенітної установки Сергій про будні на фронті

Джерело: Міністерство оборони України

Український оператор-навідник зенітної установки Сергій розповів одну з буденних історій на фронті, яка схожа на кадри з фільму.

Сергій зазначив, що на фронті буває по-різному: “Наприклад, як у кіно. Тільки дубль один, не перезнімеш”.

На повсякденне питання “Як у вас?” український захисник відповідає:

“Нещодавно був епізод, який по рівню епічності не гірше, ніж у кіно. Тоді ми тільки відпрацювали по БпЛА противника і рушили на іншу позицію, щоб перезарядитись. Вискакуємо на дорогу і тут же хлопчина біля мене повертає голову і кричить: “Ланцет!”.

Я теж повертаюсь і бачу, як це двометрове опудало доганяє нас й починає заходити на удар. Починаю якнайшвидше крутити гармату, сподіваючись, що кілька патронів лишилось. Аж тут чую свист і бачу, як в дрон влітає ракета. “Ланцет” розлетівся на шматки. Нас в останній момент врятували хлопці з ПЗРК. І за це їм дуже дякую”.

І це лише одна з тисяч історій про будні українських захисників на фронті.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.