На Вінничинні зафіксовано масовий мор риби на Ладижинському водосховищі

Джерело: пресслужба Державної екологічної інспекції Вінницької області

На Вінниччині стався масовий мор риби на Ладижинському водосховищі в межах сіл Новоселівка та Маньківка Тульчинського району.

“На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 23 серпня 2023 року надійшло повідомлення про мор риби на Ладижинському водосховищі р. Південний Буг в межах сіл Новоселівка та Маньківка Тульчинського району”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Держінспекція

У Держінспекції запевнили, що того ж дня спеціалісти обстежили водойму та відібрали проби води в місцях загибелі риби.

Під час огляду працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів було виявлено масову загибель риби та складено відповідний акт обстеження водного об’єкта. Нині проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин.

Фото: Держінспекція

Німецькі митники ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені російські телеканали, зокрема RT (Russia Today – ред.) та “Россия 1”.

За даними ЗМІ, після вбивства лідера ліванської Хезболли Хасана Насралли, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї переїхав до безпечного місця в Ірані.

Тайський фермер Наттапак Кхумкад повідомив, що вбив понад 100 рептилій, які під загрозою зникнення, щоб запобігти їх втечі.

У Сумах продовжує зростати кількість жертв подвійного удару РФ по місцевій лікарні.

Директора одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області підозрюють у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві щодо дітей.