Авіакатастрофа на Житомирщині: стало відомо імена загиблих пілотів

Джерело: пресслужба Бригади тактичної авіації м. Васильків

25 серпня в небі над Житомирщиною під час виконання бойового завдання зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39, внаслідок чого загинуло троє пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних Сил ЗС України.

Як повідомляється, під час повномасштабного російського вторгнення кожен з них був задіяний до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках.

Серед загиблих – майор В’ячеслав Мінка, майор Сергій Проказін та капітан Андрій Пільщиков.

Фото: Бригада тактичної авіації м. Васильків

Фото: Бригада тактичної авіації м. Васильків

Фото: Бригада тактичної авіації м. Васильків

ДОВІДКОВО. В’ячеслав Мінка повернувся в авіацію у 2015 році, коли держава-агресорка напала на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Сергій Проказін присвятив 24 роки життя авіації: від льотчика – до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів.

Андрій Пільщиков на псевдо “Джус” присвятив 8 років життя авіації. З початком повномасштабної війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах. Здобув низку державних та відомчих нагород.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.