У Румунії внаслідок вибухів на заправці 57 людей поранено: ще одна людина загинула

Джерело: Reuters

Увечері 26 серпня у румунському місті Креведія поблизу столиці Бухареста сталися два вибухи на заправці зрідженого газу. Внаслідок інциденту одна людина загинула і 57 дістали поранення.

Після першого вибуху загоряння поширилося на два паливні баки та сусідній будинок. За даними урядової служби екстреного реагування (IGSU), влада була змушена евакуювати всіх у радіусі 700 метрів.

Також на головній дорозі поблизу з місцем інциденту було заблоковано рух.

Фото: Reuters

Внаслідок другого вибуху постраждали 26 пожежників. Здебільшого пораненими є представники рятувальних служб. Вісім людей було інтубовано (ведення трубки у зовнішній або внутрішній отвір тіла, – ред.) після тяжких опіків.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Раєда Арафата, заправна станція не мала дозволу на роботу. Вже пожежу було ліквідовано. Також розслідування взяла на себе генеральна прокуратура.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.