Путін погодився здійснити візит до Китаю

Джерело: Bloomberg

Президент Росії Володимир Путін погодився здійснити візит до Китаю. Це стане першим візитом Путіна за межі РФ після того, як у березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт.

Кремль готує візит Путіна до Китаю на форум “Один пояс, один шлях” у жовтні, за словами трьох осіб, обізнаних у цьому питанні. Путін прийняв запрошення президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у заході.

Путін не виїжджав з Росії після того, як суд у Гаазі оголосив про ордер на його арешт. З того часу Путін лише декілька разів відвідав тимчасово окуповані території України.

Минулого тижня він пропустив саміт БРІКС у Південній Африці після того, як тамтешній уряд дав зрозуміти, що йому доведеться виконати наказ про його арешт як підписанта МКС. Путін також відмовив прем’єр-міністру Індії Нарендра Моді, у візиті на саміт G20 наступного місяця, хоча Індія не є підписантом суду.

Раніше цього місяця президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що очікує прийняти Путіна для переговорів у серпні. Однак згодом стало відомо, що Ердоган прилетить до Росії на зустріч з Путіним.

Після повномасштабного вторгнення в Україну Путін відвідував лише сусідні країни колишнього Радянського Союзу та Іран, який постачає безпілотники російським військовим.

Востаннє Путін відвідав Китай у лютому 2022 року — менше ніж за три тижні до того, як він віддав наказ про вторгнення — коли він відвідав Зимові Олімпійські ігри в Пекіні та провів переговори з Сі Цзіньпіном, на яких обидві сторони оголосили про “безмежне” партнерство.

Сі відвідав Москву з державним візитом у березні цього року.

Путін готовий відвідувати лише ті країни, де його служба безпеки може повністю гарантувати його безпеку, і Китай є одним із таких місць, за словами двох джерел.

  • Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі 30 серпня здійснить поїздку до Китаю, щоб нормалізувати відносини між країнами.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.