У родині захисника з Рівненщини народився хлопчик вагою понад 6 кг

Джерело: головна лікарка Світлана Муравська у коментарі “Суспільному”

У Рівненському міському пологовому будинку народився хлопчик вагою 6 330 грамів та зростом 65 сантиметрів.

За словами Муравської, це генетична особливість мами хлопчика Ангеліни: перша її дитина теж народилася з великою вагою.

Як повідомляється, першого сина жінка теж народжувала у Рівненському міському пологовому будинку, тоді це були природні пологи. Цього разу Ангеліні провели кесарів розтин.

“Це перший такий богатир. Періодично, коли я чую про таке від колег з інших регіонів, то більше їм співчуваю, ніж заздрю. Але наша пацієнтка Ангеліна вже вдруге до нас звертається в заклад. Це генетична особливість, у цій родині всі дітки народжуються понад чотири кілограми, великі. Дитинка більше п’яти кілограмів в медицині називається гігантською дитиною”, – прокоментувала головна лікарка.

При цьому Муравська додала, що матір напередодні попереджали, що дитина буде вагою понад п’ять кілограмів.

“Але до понад шести кілограмів – ніхто з нас не був готовий. Приблизно, це вага тримісячної дитини, яка народилася вагою близько чотирьох кілограмів. Ангеліна на зріст – 185 сантиметрів і при цьому є абсолютно стрункою. Вона невелика, гарна українська жінка”, – розповіла вона.

Водночас лікарка запевнила, що матір, яка є дружиною військового, почувається добре, як і дитина. У закладі додали, що дитина з такою вагою – одна із найбільших, які народжувались в Україні.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.