Українські партизани знищили штаб росіян у Новій Каховці – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

Ввечері 29 серпня представники партизанського руху “АТЕШ” підірвали передвиборчий штаб російської партії “Единая Россия” у тимчасово окупованій Новій Каховці.

Зауважується, що штаб розташований за адресою вулиця Першотравнева 14. Під час успішної операції було знищено три військовослужбовці РФ, що відповідали за охорону цього об’єкту.

Також повідомляється, що внаслідок пожежі, що виникла після підриву, згоріла вся документація, яку окупанти завезли до “виборів”, призначених на 8-10 вересня.

У ЦНС пояснили, що у штабі працюють призначені російською армією колаборанти, які й здійснюють свою роботу під наглядом окупантів. Головною метою штабу є “легалізація російської окупації” й пропагандистська імітація “виборчого процесу”.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники готуються до проведення псевдовиборів на ТОТ, які мають відбутися у вересні, де обиратимуть представників місцевих рад й затверджуватимуть гауляйтерів регіону.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.