Росія наклала вето на резолюцію ООН про продовження санкцій проти Малі

Джерело: AL Jazeera

30 серпня 13 із 15 членів Ради Безпеки ООН підтримали пропозицію про продовження санкцій щодо Малі на ще один рік. Але Росія використала право вето, щоб відхилити проєкт.

Китай утримався від голосування.

Західні держави звинуватили Росію у помсті експертам ООН після того, як вони критично висловилися про дії малійських сил та їхніх “партнерів із зовнішньої безпеки” – це чітке посилання на сили ПВК “Вагнер”, що діють у країні.

Незалежні спостерігачі ООН за санкціями в Малі нещодавно повідомили Раді Безпеки, що малийські солдати та їхні іноземні партнери з безпеки, які вважаються російськими найманцями, застосовували насильство щодо жінок та інші “серйозні порушення прав людини” для поширення терору. 

Правозахисні слідчі ООН також звинуватили малійські війська та іноземні сили (імовірно “Вагнер”) у причетності до різанини щонайменше 500 людей у ​​центральному малійському місті Моура в березні 2022 року.

Вказуючи на зростання невизначеності в Малі, представник Великої Британії в ООН Джеймс Каріукі назвав вето Росії “нерозсудливим”.

“Це зменшить нагляд і участь Ради в мирному процесі в Малі на критичному етапі”, – сказав він.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.