У ФРН розслідують, як німецька електроніка опинилася в російських безпілотниках «Орлан»

Джерело: Spiegel

Німецькі правоохоронці проводять розслідування стосовно того, як електроніка з Німеччини опинилася в російських безпілотниках типу “Орлан”.

Як розповіли у виданні, підприємець з громадянствами Німеччини та Росії Вальдемар В. підозрюється у 26 випадках порушення закону про зовнішню торгівлю.

На думку правоохоронців, бізнесмен через свою компанію з Саарбрюккена продавав росіянам компоненти електроніки, які ворог застосовує у своїх безпілотниках “Орлан”. Водночас відомо, що продаж відбувався в період з 2020 року до березня 2023 року.

Повідомляється, що підприємець намагався приховати експорт, відправляючи вантаж через треті країни. Загальна вартість угод становить близько 750 тисяч євро.

У виданні запевнили, що підозрюваний вже знаходиться під вартою на підставі ордера Федерального верховного Суду в Карлсруе.

У Центрі національного спротиву повідомили, що президент РФ Володимир Путін видав указ, котрий передбачає “соціальні гарантії” тим росіянам, які переїдуть на тимчасово окуповані території України. 

У ніч на 23 вересня російські війська атакували  Запоріжжя. Згідно з інформацією голови Запорізької ОВА Івана Федорова, поранення дістали п’ятеро осіб.

Над Балтійським морем 20 і 21 вересня виявили шість російських винищувачів без увімкнених транспондерів. Латвія підняла в небо літаки Eurofighter для їхнього супроводу.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 22 вересня. З початку доби відбулося 121 бойове зіткнення, противник завдав один ракетний (2 ракети), 52 авіаційних удари (зокрема, задіяв 71 КАБ) та 625 ударів дронами-камікадзе, здійснив більше ніж 3900 обстрілів позицій наших військ.

Глава Міноборони Рустем Умєров повідомив, що станом на сьогодні Україна у змозі закупити понад мільйон дронів, тоді як власні спроможності виробництва оцінюються в декілька мільйонів.