Міноборони Румунії заявило, що падіння російських дронів на румунській території «не становить прямої воєнної загрози»

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко

Уночі 4 вересня російські військові завдали масового удару дронами по Одеській області. Під час атаки в районі Ізмаїльського порту російські дрони Shahed впали та здетонували на території Румунії. У Міноборони Румунії вже відреагували на інцидент.

“Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав”, — заявив речник.

Також він опублікував фото вибуху з румунського боку Дунаю, зняте українськими прикордонниками поблизу Ізмаїла.

Фото: Facebook Олега Ніколенка

Румунське Міноборони заявило, російська атака не становить “жодної прямої військової загрози нашій національній території або територіальним водам Румунії”.

Як передавав голова Одеської ОВА Олег Кіпер, вночі у регіоні тривала повітряна тривога 3,5 години. За цей час було знищено 17 ударних безпілотників, але є і влучання.

Було пошкоджено складські та виробничі будівлі, сільгосптехніка та устаткування промислових підприємств. Через потрапляння уламків виникло декілька загорянь на території цивільних об’єктів.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.