Чи здогадувався Василь Стус, що наслідком його слів «Всі, хто проти тиранії – встаньте» стане народження покоління тих, кого ще декілька років тому називали «пропащим»?

Джерело: Telegram-канал “Той самий Кухарчук“.

Ефект метелика відчувається лише крізь призму часу. Чим більше часу – тим глибший ефект. Іноді наслідки відчуваються лише крізь десятиліття, а інколи – потрібні сотні, тисячі або навіть мільйони років, щоб мах крильця маленької істоти спричинив невідворотний ефект.

Чи здогадувався Василь Стус рівно 58 років тому, що наслідком його слів у кінотеатрі “Україна” під час фільму “Тіні забутих предків”: “Всі, хто проти тиранії – встаньте” стане народження покоління тих, кого ще декілька років тому називали “пропащим”, яке сьогодні майстерно, немов народжені вбивати, як Боги війни, нищать ворога на полі бою? 

Чи здогадувалися у 2020 черкаські мамкіні бандити, Меля і Кісон, коли хотіли зі мною домовитись про безболісну присутність опзж у Черкаському просторі і були послані нах#й, що той самий медведчук, який свого часу був “адвокатом” Стуса, якого вони намагалися напарити черкаському суспільству, стане причиною їх нерукопотисності в здоровому черкаському суспільстві? 

Чи здогадується зараз медведчук, якого через декілька років знайдуть з перерізаною горлянкою, що його присутність в судилищі Стуса стане причиною його політичних невдач в українській політиці і, як наслідок, відродження українського духу тими, кого ще декілька років тому називали “пропащим” поколінням? 

4 вересня, рівно через 20 років з моменту його доленосносних слів, Стуса було вбито. 

Маю щиру впевненість, що його постать – недооцінена в українській історії, а його діяльність сьогодні має один значимий наслідок – ми успішно воюємо з ерефією. 

Це те, що ні ми, ні весь світ, не могли навіть уявити ще декілька років тому.

Слава Василю Стусу! Памʼятаємо! Помстимося! Слава Україні!

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.