У Києві вночі «замінували» усі вокзали і частину медзакладів − КМВА

Джерело: КМВА у Telegram

Уночі 5 вересня у Києві повідомили про замінування всіх торгово-розважальних центрів, всіх вокзалів та деяких медзакладів. Інформація щодо цього не підтвердилася.

“Як і очікувалося, інформація щодо замінування усіх торгово-розважальних центрів Києва виявилася хибним викликом. Окрім того, вночі поліція отримала повідомлення щодо замінування всіх вокзалів Києва та деяких медичних закладів. Після ретельної перевірки ця інформація також не підтвердилась − знов хибні виклики”, — зауважив начальник КМВА Сергій Попко.

Також він закликав містян зберігати спокій, оскільки ворог прагне саме паніки, хаосу і страху серед людей.

“Але не отримає. Безпекова ситуація в Києві контрольована. І один з найголовніших чинників її стабільності − впевненість киян у власному захисті, у наших Збройних Силах, у нашій перемозі!”, − підсумував Попко.

Зауважимо, що раніше у Києві повідомляли про мінування навчальних закладів, що теж виявилося не правдою.

Представники ультраправої “Партії свободи” Герта Вілдерса, ліберально-консервативної “Народної партії за свободу та демократію” колишнього прем’єр-міністра країни Марка Рютте, правоцентристського “Нового громадського договору” та консервативного “Фермерсько-громадянського руху” увійшли до нового коаліційного уряду країни.

3 липня Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони. Зокрема мовиться про 2,2 млрд доларів для закупівлі ракет для ППО і 150 млн доларів військової допомоги.

3 липня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз бригадам на Харківщину FPV-дрони, Мавіки, комплекси РЕБ “Шатро”, квадроцикли та іншу техніку. Передаючи допомогу на фронт, політик закликав припинити цькування ЗСУ та політичні інтриги навколо військових.

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами скористалися вже 2 мільйони громадян. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Вранці 3 липня російські війська завдали масованої ракетно-дронової атаки по Дніпру. В ОВА повідомили про збільшення кількості постраждалих.