Штучний інтелект вперше переміг людину у гонці безпілотників – The Telegraph

Джерело: The Independent

Система на основі штучного інтелекту Swift виграла декілька перегонів проти трьох чемпіонів світу з гонок безпілотників. Це стало першим випадком, коли ШІ переміг людей у фізичному виді спорту.

Як розповіли у виданні, систему на основі штучного інтелекту під назвою Swift розробили дослідники з Цюріхського університету у співпраці з компанією Intel.

Повідомляється, що у гонках, які проходили з 5 по 13 червня 2022 року на спеціальній трасі, спроєктованій в ангарі аеропорту Дюбендорф поблизу Цюріха, Swift пролетів найшвидше коло, випередивши на пів секунди найкраще коло, виконане людиною-пілотом.

Спеціальну трасу розміром приблизно 25 на 25 метрів побудовано зі сімома квадратними проходами, які необхідно було пройти в правильному порядку для завершення кола. Дрони також повинні були виконувати складні маневри, щоб успішно подолати трек.

Попри те, що Swift міг записати на свій рахунок найшвидше коло, люди все ще краще адаптувалися, ніж безпілотник зі штучним інтелектом, який вийшов з ладу, коли умови відрізнялися від тих, для яких його тренували.

Також у виданні зауважили, що до цього часу системи на основі ШІ досягали перемог над людьми в низці стратегічних ігор. Зокрема Deep Blue від IBM переміг у шахи Гарі Каспарова в 1996 році, а AlphaGo від Google переміг найкращого чемпіона у Go – Лі Седоля в 2016 році.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.

Новообрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум  підтримує ту саму зовнішню політику свого попередника щодо невтручання у зовнішні справи. Нещодавно вона відхилила запрошення українського президента Володимира Зеленського відвідати Київ.