ЗСУ отримали нещодавно вироблені німецькі боєприпаси для танків Gepard

Джерело: сайт Міноборони Німеччини

Збройні сили України отримали боєприпаси до німецьких зенітних танків Gepard, які було вироблено нещодавно. Їх передано після досягнення відповідної угоди.

У рекордні строки проведено будівництво промислової лінії для виготовлення боєприпасів. Щодо кількості боєприпасів не уточнили, але додали, що вона була “п’ятизначною”.

“Війна в Україні чи не щодня нагадує нам, що захист власної країни залежить від протиповітряної оборони та достатньої кількості боєприпасів. З відновленням виробництва боєприпасів для Gepard ми зосереджуємося саме на цих двох найважливіших аспектах”, – оголосив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

Раніше боєприпаси вироблялися у Швейцарії. Утім, через позицію нейтралітету у лютому 2023 року Федеральне міністерство оборони розмістило замовлення на боєприпаси компанії Rheinmetall AG у Німеччині.

Сума контракту склала 168 мільйонів. Договір передбачав постачання загалом 300 тисяч боєприпасів. Відновити виробництво було складно, оскільки його давно зупинили у Німеччині, але за сім місяців вже є результат.

Зранку 29 вересня російські військові масовано атакували Суми, скинувши на місто 13 авіабомб. Внаслідок руйнувань у трьох районах міста кількість жертв зросла до 11 людей. З-під завалів вдалося врятувати жінку, яку вже передали до медиків. 

В Україні триває 949-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 651 тисячу осіб.

Російські війська продовжують наступальні дії на Харківщина, наближаючись до річки Оскіл, відстань до якої складає всього три кілометри.

Росіяни досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку, зокрема ворог просунувся по кількох вулицях у місті Селидове.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.