Україна націоналізувала активи Міноборони РБ та групи компаній РФ

Джерело: Офіс генпрокурора

За матеріалами Офісу генпрокурора націоналізовано активи Міноборони Білорусі та групи компаній Росії. Відтак, в дохід України стягнуто належні їм активи – авіаційні двигуни до літаків АН “Руслан”.

Зображення: Офіс генпрокурора

Підставою для націоналізації майна стали матеріали кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, з метою ремонту та продовження терміну експлуатації на державному підприємстві перебували авіаційні двигуни до літаків АН-124-100 “Руслан”, які належали Міністерству оборони РБ та російській групі компаній “Волга-Дніпро”.

Зображення: Офіс генпрокурора

Під час проведення санкціонованих обшуків двигуни вилучено та на них накладено арешт.

У Вищому антикорупційному суді доведено, що російська група компаній “Волга-Дніпро” сприяла завданню істотної шкоди національній безпеці України шляхом фінансування та матеріально-технічного забезпечення військової агресії РФ проти України.

Військово-політичне керівництво держави-агресорки залучало літаки АН “Руслан” до підготовки та проведення повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Цими літаками транспортували військову техніку, доставляли військові вантажі і товари подвійного призначення з інших країн на територію РФ.

Зображення: Офіс генпрокурора

 

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.