У Києві презентували книгу про спецоперації радянських спецслужб проти визначних українських діячів

Джерело: Державний комітет телебачення і радіомовлення України

У Києві презентували книгу Олександра Скрипника “Спецоперація “Некро”. Розсекречені історії з архіву розвідки” про досі невідомі епізоди спецоперацій радянських спецслужб проти визначних українських діячів.

Відтак, нова книга публіциста Олександра Скрипника – про засекречені події спецоперацій ГПУ/НКВД/МГБ/КГБ СРСР за кордоном із фізичного знищення визначних діячів українського національно-визвольного руху – Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Степана Бандери. Йдеться також про спроби ліквідувати Миколу Капустянського, Олега Ольжича, Андрія Мельника, Ярослава Стецька.

Також у книзі розповідається про агентурно-оперативні розробки Павла Скоропадського, Андрія Лівицького, Василя Вишиваного та багатьох інших борців за свободу й незалежність України, про застосування спецзасобів і агентів-бойовиків, а також про політику державного тероризму Кремля.

Зображення: Держкомтелерадіо

Автор книги багато років працює з унікальними розсекреченими документами архіву Служби зовнішньої розвідки України. У презентованому виданні багато ілюстративного матеріалу, всі цитати містять посилання на ту чи іншу архівну справу.

Своєю чергою, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зазначив, що ця ґрунтовна робота буде гарним прикладом того, як треба писати про історію та популяризувати борців за незалежність України.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.