На саміті G20 індійський прем’єр-міністр використав табличку з назвою Бхарат замість Індія

Джерело: журналіст Адітя Радж Каул

На першій сесії саміту G20, який розпочався в Нью-Делі, індійський прем’єр-міністр Нарендра Моді, у табличці, де вказана назва країни, використав напис “Бхарат” замість “Індія”.

Відповідне відео Радж Каул опублікував у соцмережі X (Twitter).

“Прем’єр-міністр Нарендра Моді починає виступати у ролі президента G20. Висловлює співчуття та солідарність з Марокко, яке зіткнулося з руйнівним землетрусом”, – написав він.

Додамо, що цього тижня видання The Guardian повідомило, що Індія планує змінити офіційну назву своєї країни на Бхарат.

Бхарат – слово з стародавніх індуїстських писань, написаних на санскриті. Бхарат є однією з двох офіційних назв країни, про що вказано у конституції Індії.

  • Нью-Делі подав дипломатичний протест Пекіну через публікацію офіційної карти, на якій показано, що Китай претендує на територію Індії в Гімалаях. Це свідчить про те, що напруга через прикордонну суперечку кипить перед великим самітом G20 наступного місяця.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.