«У моєму тілі знайшли 15 уламків»: історія прикордонника на псевдо «Отшел», який після 27 років служби знову взяв до рук зброю

Джерело: МВС України

Український прикордонник Віктор з позивним “Отшел”, який віддав службі в армії 27 років, після повномасштабного вторгнення РФ знову взяв до рук зброю й став на захист України.

Віктор брав участь у бойових діях на східних рубежах України у 2014 році, а за 2 тижні до повномасштабного вторгнення РФ був звільнений у запас. Планував відпочинок, разом із сім’єю поїхав відвідати батьків на Рівненщині.

Однак повномасштабна війна змінила плани та вже 26 лютого 2022 року чоловік прибув до рідної військової частини.

У середині березня підрозділ, у якому проходив службу Віктор, вирушив у зону бойових дій. Перший важкий бій відбувся на другий день після приїзду прикордонників у населений пункт Степне.

Далі – утримання позицій у населеному пункті Солодке Донецької області та згодом – Мар’їнка. Там підрозділ “Отшела” обороняв місто від кадирівців.

9 квітня 2022 року “Отшел”, рятуючи свого пораненого командира після танкового обстрілу, сам отримав тяжкі поранення.

“У моєму тілі знайшли 15 уламків, три з них залишились у мене – на пам’ять. На війні страшно. Страшно було у 2014, не менш страшно і зараз. Але ми повинні гідно робити свою роботу заради майбутнього наших дітей”, – говорить український прикордонник.

Зображення: МВС

За сумлінне та успішне виконання бойових завдань “Отшел” нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України “Золотий хрест”.

“Без допомоги моїх побратимів я б загинув. Тому одразу після перемоги хочу зібрати усіх їх за столом, відзначити свою нагороду та подякувати кожному. Там, на нулі, я знайшов справжніх друзів, за ними тепер піду куди завгодно”, – зазначив український захисник.

Зображення: МВС

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.