У Балтійському морі розпочали масштабні навчання НАТО

Джерело: ERR

9 вересня розпочалися масштабні навчання НАТО “Північний берег” із захисту Балтійського моря.

Навчання сплановані та проведені штабом ВМС Німеччини, у них беруть участь загалом 14 країн, зокрема США та Канада – загалом 3000 осіб, до 30 кораблів та 15 літаків. Під час навчань відпрацьовується виведення військ союзників до Балтійського моря та висадка десанту в разі війни.

Задіяні повітряні, морські та сухопутні сили, тоді як район дії в основному охоплює прибережні води Латвії та Естонії.

Вперше оборона в районі Балтійського моря відпрацьовується по-справжньому, зазначив капітан-лейтенант Отт Лаанемец, командир дивізіону протимінної боротьби ВМС.

Військово-морські сили США направили на навчання судно Mesa Verde, призначене для транспортування та висадки близько 800 морських піхотинців.

Голова Комітету з питань національної оборони Естонії Калев Стойческу зауважив, що навчання є “чіткою та своєчасною” демонстрацією сили для Росії, враховуючи досвід Чорного моря.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує Європейському Союзу через “переслідування” його країни.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.