У Португалії вулиці Анадії залило вином (відео)

Джерело: Notícias ao Minuto

У Португалії вибухнули два резервуари спиртзаводу, що призвело до затоплення вином вулиць у місті Анадії. Компанія-виробник вже заявила, що візьме на себе витрати, пов’язані з очищенням і ремонтом пошкоджень.

За даними видання, інцидент внаслідок вибуху цистерн трапився о 10:36 цієї неділі, 10 вересня. Того дня оператори сигналізували про небезпеку на дорогах загального користування.

Стосовно постраждалих інформації не надходило.

@bukvy.org

📷: Reprodução / Facebook #португалія #новини #потоп #вино #затопило

♬ оригінальний аудіозапис – bykvu – bykvu

“Причини інциденту розслідують компетентні органи. Ми беремо на себе повну відповідальність за витрати, пов’язані з очищенням і ремонтом пошкоджень, маючи команди, готові зробити це негайно. Ми прагнемо вирішити цю ситуацію якомога швидше”, – зазначили у компанії.

Ще невідомо, скільки саме літрів вина розлилося.

“Наше найбільше занепокоєння полягало в тому, щоб вино не потрапило в річку Сертіма і не спричинило екологічної катастрофи. За словами нашого координатора цивільного захисту, цей моніторинг проводиться, і екологічної проблеми вдається уникнути”, – пояснив віцепрезидент муніципалітету Хорхе Сампай.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.