Apple представила новий iPhone 15

Джерело: Apple в YouTube

Сьогодні, 12 вересня, компанія Apple презентувала новий iPhone 15.

Новий iPhone має діагональ екрана 6,1 дюйма тоді, як iPhone 15 Plus – діагональ в 6,7 дюйма. Щодо іншого: обидва смартфони мають ідентичні технічні характеристики.

Всього буде доступно 5 кольорів – чорний, рожевий, блакитний, жовтий та зелений.

У нових моделях залишається OLED-панель Super Retina XDR, що має частоту оновлення 60 Гц і пікову яскравість 1200 ніт.

Варто зауважити, що традиційний виріз замінено на так званий “динамічний острівець”, який раніше був запропонований лише в лінійці Pro версії. Відтепер на цьому “острівці” знаходяться датчики TrueDepth і камера на 12 Мп.

При цьому в 15 серії iPhone є чіпсет Apple A16 Bionic, який забезпечує надійну продуктивність. Користувачі матимуть на вибір ряд конфігурацій пам’яті від 128 ГБ до 512 ГБ.

Задня камера нового смартфону включає 48-мегапіксельний основний датчик, а також 12-мегапіксельний надширококутний датчик.

Водночас споживачам запропоновані стереодинаміки, підтримка Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 і включення чіпа U2. Також в iPhone 15 замінили порт Lightning на порт USB-C.

Зазначено, що реліз iPhone 15 та iPhone 15 Plus заплановано на 22 вересня, а ціни на них стартують від 799 та 899 доларів відповідно.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.