«Таємна книга»: вийшов друком геополітичний трилер про залаштунки української розвідки

Джерело: ГУР МОУ

На книжковому фестивалі KyivBookFest презентували роман “Таємна книга” – про залаштунки української розвідки.

Твір ґрунтується на подіях, про які ніхто і ніколи нічого не скаже.

Життя головного героя сповнене неймовірними подіями і подорожами – він шукав істину, прагнув зрозуміти причини і наслідки того, що відбувається. Таємна книга відкрила йому завісу й показала приховану правду.

Роман написаний невідомим автором, який узяв псевдонім Вільям Форестер.

“Помітно, що автор – інсайдер не тільки української політики. Також мене підкупив його дуже тонкий гумор”, ― описав свої враження від прочитаної книги громадський активіст та засновник добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова Геннадій Друзенко.

Ініціатором видання виступив президент Федерації легкої атлетики та меценат Євген Пронін.

За його словами, “Таємна Книга” розкриває читачеві специфіку роботи українських розвідників.

“Важливо, що кошти від продажу книжки підуть на підтримку ГУР МО України, і це ще один спосіб подякувати їм за колосальну роботу”, ― зазначив Євген Пронін.

За словами директора видавництва “Саміт-Книга” Івана Степуріна, перший тираж роману з’явиться у продажу до кінця вересня.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…