У Нідерландах знайшли картину Ван Гога «Весняний сад», яку викрали на початку пандемії

Джерело: нідерландський артдетектив Артур Бранд

У Нідерландах заявили, що вдалося знайти картину Ван Гога під назвою “Весняний сад”, яку три роки тому, під час пандемії COVID-19, було викрадено з нідерландського музею.

За словами Бранда, до пошуку картини також було залучено поліцію Нідерландів.

“Вінсент ван Гог повертається! У тісній співпраці з нідерландською поліцією мені вдалося повернути “Весняний сад” Ван Гога (1884). Картину вкрадено 3 роки тому, в день народження Ван Гога, з музею Сінгера в Ларені, Нідерланди. Сьогодні чудовий день для всіх шанувальників Ван Гога в усьому світі”, – йдеться у повідомленні.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.