Печерський суд Києва відправив Шуфрича під арешт без можливості внесення застави

Джерело: “Суспільне” із зали суду

15 вересня ввечері Печерський районний суд Києва обрав народному депутату України від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Нестору Шуфричу  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Відомо, що початок засідання тричі переносили, а розгляд справи розпочали о 18:15.

Засідання проводилося в закритому режимі за клопотанням сторони обвинувачення. Адвокати Шуфрича заперечували та виступали за відкрите засідання.

Довідково: За матеріалами СБУ, 15 вересня Нестору Шуфричу повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання екссекретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ РФ, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

За даними СБУ, Сівкович втік до Москви у 2014 році й створив “кротоферму” для підривної діяльності проти України. Саме він курував ексначальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова Служби безпеки Василь Малюк.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…