TikTok оштрафували на 345 млн євро за порушення конфіденційності дітей

Джерело: Politico

Ірландська комісія із захисту даних (DPC) оштрафувала соціальну мережу TikTok на 345 мільйонів євро за порушення знакового закону ЄС про конфіденційність.

Соціальна мережа TikTok повинна заплатити штраф, оскільки не змогла захистити особисту інформацію дітей, зробивши їхні облікові записи загальнодоступними за замовчуванням і недостатньо усунуши ризики того, що користувачі віком до 13 років могли отримати доступ до платформи.

Ірландський регулятор конфіденційності заявив, що в період з липня по грудень 2020 року TikTok незаконно зробив облікові записи користувачів віком від 13 до 17 за замовчуванням загальнодоступними, фактично дозволяючи будь-кому переглядати та коментувати відео, які вони опублікували. 

Компанія також не належним чином оцінила ризики того, що користувачі віком до 13 років можуть отримати доступ до її платформи.

“Ми з повагою не згодні з рішенням, особливо з розміром накладеного штрафу. Критика [Комісії із захисту даних] зосереджена на функціях і налаштуваннях, які існували три роки тому, і в які ми внесли зміни задовго до початку розслідування, наприклад, установивши всі облікові записи віком до 16 років як приватні за замовчуванням”, — сказав Морган Еванс, представник TikTok.

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили оперативну інформацію станом на 23.30 16.05.2024 щодо російського вторгнення. Сили оборони продовжують виконувати завдання з відбиття широкомасштабної збройної агресії РФ. Наразі вздовж лінії фронту тривають бої.

Союзники по НАТО наближаються до погодження плану з відрядження військ в Україну для підготовки українських сил, перетинаючи ще одну з “червоних ліній” Путіна.

Генеральний директор “Пожмашини” Олег Авер’янов повідомив, що 16 травня співробітники поліції виламали двері офісу компанії та влаштували обшук. Однак, згодом виявилося, що поліціянти наплутали з адресою.

Пізно ввечері 16 травня російські війська атакували Харків безпілотниками. Згодом ворог здійснив ракетний обстріл міста.

Міністри фінансів країн “Великої семи”, котрі зустрінуться наступного тижня в Італії, підтримають план Європейського Союзу щодо використання доходів від заморожених російських активів для військової допомоги Україні, підтвердив 16 травня офіційний представник міністерства фінансів Італії.