Форум оборонних індустрій відбудеться в Україні цієї осені, – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський у зверненні

Президент України Володимир Зеленський 16 вересня заявив, що цієї осені в Україні відбудеться Форум оборонних індустрій.

“Інтерес до Форуму дуже високий. І це повністю відображає силу й потенціал України, нашу спроможність захистити себе й допомогти іншим країнам берегти свободу та міжнародний порядок”, – сказав президент. 

Зеленський також зазначив, що вже 86 провідних оборонних компаній світу з 21 країни підтвердили свою участь у Форумі.

“Наше завдання абсолютно очевидне – дати всі можливості Україні виробляти зброю й снаряди, дати сучасні технології, щоб мати надійний захист від будь-яких форм агресії. Та, окрім цього, звичайно, поширити наш досвід захисту, досвід української оборони серед союзників і партнерів. Світ повинен бути сильнішим, ніж будь-яка загроза життю від будь-яких агресорів чи терористів”, – наголосив президент України.

В Офісі Президента також заявили про суттєвий прогрес у реалізації наявних оборонних домовленостей та інших пакетів підтримки, а саме:

Данія –новий оборонний пакет: техніка, боєприпаси, ракети для нашого захисту неба.
Німеччина – нова партія військової допомоги.
Бельгія – затверджено участь у тренуванні українських пілотів.
Норвегія – рішення про додаткові кошти на відновлення України.
Південна Корея – нова домовленість про фінансову підтримку.
Сполучені Штати – нове рішення про санкції проти Росії.

Генеральним штабом ЗСУ, в ініціативному порядку, опрацьовано пропозиції щодо змін до проведення призову, відповідно до яких командири військових частин зможуть призивати військовозобов’язаних, які виявили бажання служити, без участі ТЦК.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про ситуацію на фронті станом на 22:00 1 серпня. З початку доби відбулося 98 бойових зіткнень.

Щоночі небо над Україною мужньо боронять ЗСУ, використовуючи зокрема передане західними партнерами озброєння. І попри те, що ворог витрачає сотні мільйонів доларів на масовані удари по нашій території, вартість захисту України подекуди перевищує витрати Росії.

1 серпня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що держава проведе першу закупівлю через Prozorro українських супертехнологічних  FPV-дронів, котрі використовують машинний зір для донаведення на ціль.

1 серпня у Туреччині на воду спустили другий український корвет класу Ada Гетьман Іван Виговський (F-212). У церемонії взяли участь офіційні особи України, зокрема глава Міноборони Рустем Умєров, командувач ВМС Олексій Неїжпапа та перша леді Олена Зеленська.