Для нічної атаки Росія задіяла безпрецедентну кількість авіації – Ігнат

Джерело: телемарафон

У ніч на 18 вересня російські військові залучили для атаки на Україну безпрецедентну кількість авіації. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підкреслив, що нетипово, що саме у нічний час вивели кілька десятків бортів.

“Це і безпілотники, і тактична авіація, які атакували Україну разом тими засобами, про які ми з вами говорили: крилатими ракетами та “Шахедами”. Активність авіації була високою”, — зауважив він.

За його словами, тому Україна має отримати винищувачі F-16. Зокрема він пояснив, чому ППО важко збивати “Шахеди”.

“Не завжди є там засоби ураження, які противник намагається обійти. І зрештою удари противник планує заздалегідь. Він намагається вразити об’єкти, які ми захищаємо і прокладає маршрути саме таким чином”, — додав речник.

Цієї ночі атаки відбувалися з різних напрямків по різних маршрутах. Одеську та Миколаївську області атакували дронами, а ракети знищували в Дніпропетровській, Полтавській областях та на Хмельниччині.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.