Зеленський закликав виключити Росію з Ради безпеки ООН

Джерело: Tagesschau

Президент України Володимир Зеленський 19 вересня перед виступом на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку закликав виключити Росію з Ради безпеки. 

Президент України критикує ООН за те, що Росія продовжує бути в складі Ради безпеки, попри загарбницьку війну проти України. 

Він заявив, що “це соромно”, що Рада безпеки ООН “все ж є місцем для російських терористів”.

Незабаром також виступить міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. 

На запитання, чи буде Зеленський залишатися в залі й слухати його, президент України відповів:

“Я не знаю, як це буде, я дійсно не знаю”.

На початку загальних дебатів також виступлять президент США Джо Байден, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, а також федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.