В Італії знайшли нову картину Рафаеля — портрет Марії Магдалини

Джерело: ANSA

В Італії виявили нову картину Рафаеля Санті – обличчя Магдалини. Цей портрет було змальовано з К’яри Фанчеллі, дружини італійського художника доби Відродження Перуджіно.

За даними експертів на міжнародній конференції в Перголі, картина намальована на дерев’яній панелі з тополі розміром 46 см на 34 см.

Робота датована 1504 роком. Картина належить до іноземної приватної колекції.

Вчені, які досліджували роботу, приписали її Рафаелю. Презентацію дослідження “Магдалина Рафаеля, коли учень перевершує вчителя” представлять наступного тижня.

Довідка. Рафаель Санті (1483 – 1520) вважається одним із найяскравіших представників мистецтва епохи Високого Відродження, або римського класицизму початку XVI століття. За  життя він став одним із найславетніших і найбагатших художників Італії.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.