Ердоган запропонував Маску відкрити завод Tesla в Туреччині

Джерело: пресслужба турецького Офісу президента

Президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував мільярдеру Ілону Маску побудувати у Туреччині завод із виробництва електромобілів Tesla.

Під час зустрічі в Нью-Йорку Ердоган розповів про “прогрес” Туреччини в галузі технологій та запросив Маска на технологічний фестиваль Teknofest, який відбудеться в Ізмірі наприкінці цього місяця.

Водночас турецький лідер поінформував про майбутню співпрацю в галузі штучного інтелекту та космічної програми Туреччини і компанії Маска SpaceX.

При цьому в турецькій державній агенції Anadolu з посиланням на слова Маска зауважили, що багато турецьких постачальників вже співпрацюють з Tesla, і Туреччина розглядається як один із головних кандидатів на будівництво наступного заводу компанії.

Своєю чергою, Маск зазначив, що має намір співпрацювати з турецькою владою для отримання необхідної ліцензії на надання супутникових послуг Starlink у Туреччині.

Примітно, що Ердоган – не перший світовий лідер, який робить бізнес-пропозиції такого масштабу генеральному директору Tesla. Зокрема, Франція, Іспанія та Італія також зацікавлені в розміщенні заводу Tesla на своїй території.

Раніше Маск заявив, що планує вибрати місце для нового заводу Tesla до кінця 2023 року. Так, за його словами, Індія може стати потенційним вибором для його філіалу.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.